Boekelose Stoomblekerij 166 te Boekelo

Boekelose Stoomblekerij 166 te Boekelo

Vraagprijs € 648.000,-- kk

Bouwjaar
2008
Woonoppervlakte ±
183 m2
Perceeloppervlakte
368 m2
Inhoud ±
697 m3
Kamers
7
Slaapkamers
4
Energielabel
A 
Ligging
In woonwijk aan rustige weg

Algemeen

Riant, uitgebouwd en prima afgewerkt vrijstaand herenhuis met aangebouwde berging, veranda, zonnige tuin en carport op perceel van 368 m².

Dit alles in het hart van het groene Boekelo, een prachtig dorp in de 3-hoek Enschede-Hengelo-Haaksbergen dat ooit landelijke bekendheid genoot vanwege de zoutwinning en -daarmee samenhangend - het voormalige natuur-zoutbad "Bad Boekelo" (de "zee op de heide"). Typisch Twents zijn ook de sporen van een rijk industrieel verleden. In de kern van het dorp zorgde ooit de stoomblekerij - met o.a. een eigen spooremplacement, incl. station - voor grote bedrijvigheid. Op deze historische plek is in 2008 gestart met de bouw van woonwijk "De Bleekerij". Het bewijs, dat historische industriële bebouwing prima samen kan gaan met nieuwbouw. Voor de woningontwerpen is gekozen voor een karakteristieke bouwstijl uit de 20'er - en 30'er jaren, de "Nieuwe Haagse School". De woningtypes in het binnengebied van deze bijzonder kindvriendelijke wijk zijn zeer divers, maar hebben duidelijke stijlovereenkomsten. Kenmerkend zijn o.a. de kubistische manier van bouwen met fraai gedetailleerde baksteenarchitectuur i.c.m. sierbetonnen gevelbanden, lateien en onderdorpels, ronde voordeuren en grote dakoverstekken.

Het via ons aangeboden woonhuis type "Buursebeek" was in de basis al royaal maar bij de bouw is al gekozen voor een ruimere uitvoering van de tuingerichte woonkamer en het aanbrengen van twee erkers die - naast uiteraard extra ruimte - zorgen voor meer natuurlijk licht. Vervolgens zijn in de loop der tijd de carport en een veranda geplaatst. Dit alles heeft geleid tot een totale inhoud (incl. berging) van bijna 700 m³ en een woonoppervlakte van ± 183 m².

Reageer op dit pand|Download de brochure| Bel ons 053-4282444 | Deel dit object : facebooktwitter

Copyright 2016 Makelaardij Meerman