Boekelose Stoomblekerij 79

Boekelose Stoomblekerij 79

Vraagprijs € 385.000,-- kk

Bouwjaar
2008
Woonoppervlakte ±
94
Perceeloppervlakte
0
Inhoud ±
311 m3
Kamers
3
Slaapkamers
2
Energielabel
A 
Ligging
In woonwijk aan rustige weg

Algemeen

Bent u op zoek naar een moderne woning in een prachtig historisch gebouw? Dan is dit eigentijdse hoek-appartement op de derde verdieping van het rijksmonumentale complex "Het Pakhuis" precies wat u zoekt! Met drie(!) eigen parkeerplaatsen voor de deur en een inpandige berging, biedt dit appartement u alle gemakken die u nodig heeft.

"Het Pakhuis" is een rijksmonument uit 1913 en werd ooit ontworpen door architect J. Mink. Het in 2008/2009, met historisch besef gerenoveerde gebouw, bestaat uit een centrale hal waaromheen de appartementen zijn gesitueerd. In totaal bestaat het complex uit 32 monumentale appartementen en twee bungalows. Het maakt deel uit van de wijk "De Bleekerij" in Boekelo. Ooit - vanaf 1888 -  was hier de "Boekelosche Stoombleekerij gevestigd met onder meer een eigen spooremplacement. Op deze historische plek is in 2008 gestart met de bouw van woonwijk "De Bleekerij". Hèt bewijs dat historische industriële bebouwing prima samen kan gaan met nieuwbouw. Deze wijk - op een steenworp afstand van de Boekelose dorpskern - is nu nagenoeg voltooid.

Wie Boekelo zegt denkt meteen aan zout. Iets waar Boekelo al meer dan 100 jaar bekend om staat. Maar met alleen "zout" doen we Boekelo te kort. Wat te denken van bijvoorbeeld de wereldberoemde "Military" die jaarlijks in Boekelo en het aangrenzende Usselo wordt verreden of de gezellige dorpskern met een redelijk gevarieerd winkelaanbod en een paar terrasjes. Daarnaast is er iedere vrijdagochtend een markt. Aan de rand van Boekelo bevindt zich een 18-holes short-golf-baan (par 54) en een 9-holes-golf-baan (par 29). Ook kent Boekelo een bloeiend verenigingsleven.
Het is circa 5 minuten rijden naar de opritten naar de A-35 en nieuwe N-18 maar ook de liefhebbers van rust komen in Boekelo aan hun trekken. Het fraaie buitengebied met zijn diverse wandel-, fiets- en andere recreatiemogelijkheden bevindt zich overal in Boekelo op enkele minuten afstand. En voor degenen die af en toe de drukte willen opzoeken, is het centrum van Enschede slechts 25 minuten fietsen. Oftewel het beste van beide werelden is binnen handbereik.

Reageer op dit pand|Download de brochure| Bel ons 053-4282444 | Deel dit object : facebooktwitter

Copyright 2016 Makelaardij Meerman