Henry Dunantlaan 26 te Boekelo

Henry Dunantlaan 26 te Boekelo

Vraagprijs € 298.000,-- kk

Bouwjaar
1970
Woonoppervlakte ±
120 m2
Perceeloppervlakte
462 m2
Inhoud ±
414 m3
Kamers
4
Slaapkamers
3
Energielabel
Voorlopig D 
Ligging
Vrij uitzicht

Algemeen

Op één van de mooiste plekken (misschien wel de mooiste!?) van "Het Teesink" in Boekelo, op riant perceel van 462 m² gesitueerde bungalow met carport en bijzonder fraai uitzicht over Twents coulisselandschap.

De woningen (in totaal circa 70) in deze wijk werden in de jaren '60 ontworpen door de bekende Enschedese architect Nico Zantinge, die zich bij zijn ontwerpen liet inspireren door de Deense architect Jørn Utzon. Naast deze woningen komen ook andere opvallende ontwerpen in Enschede op zijn conto, zoals bijvoorbeeld in bepaalde delen van "Het Stokhorst"
Kenmerken van de typische bouwstijl van Zantinge zijn de gele bakstenen, gebogen Romeinse dakpannen en een binnentuin met veel privacy. De grondvorm en de vierkante structuur van de woonfunctie werden al in de oudheid bij patiowoningen gebruikt.

De patio is in dit specifieke geval geen patio in de letterlijke zin van het woord ("ommuurde tuin" of "binnenplaats") integendeel, aan de achterzijde heeft u vanuit de woonkamer en vanuit de op het zuiden gesitueerde tuin een geweldig uitzicht over het karakteristieke Twentse landschap met houtwallen en bomengroepen.

Al tijdens of vlak na de bouw (± 1967) van het oorspronkelijke ontwerp werd deze uitgebreid met een atelier van ± 19 m² dat ook prima als slaapkamer te gebruiken is en - door zijn oorspronkelijke doel - gekenmerkt wordt door de grote mate van natuurlijk licht.

Reageer op dit pand| Bel ons 053-4282444 | Deel dit object : facebooktwitter

Copyright 2016 Makelaardij Meerman