Frederikastraat 106 - 108 te Enschede

Frederikastraat 106 - 108 te Enschede

Vraagprijs € 545.000,-- kk

Bouwjaar
1906
Woonoppervlakte ±
308 m2
Perceeloppervlakte
630 m2
Inhoud ±
1141 m3
Kamers
9
Slaapkamers
4
Energielabel
E 
Ligging
In woonwijk

Algemeen

Stadsboerderijen, vaak bijzonder gesitueerd en zeer sfeervol. Enschede kent er niet bijzonder veel, laat staan dat er één te koop wordt aangeboden en dat is voor wat betreft "Erve Welmink" nu het geval.

Erve Welmink is min of meer verscholen aan de Frederikastraat gelegen. Het exacte bouwjaar is onbekend maar het oudste deel ( de” Delle’ – nr. 108) stamt uit de tijd dat de Frederikastraat (de voormalige Elisabethstraat) nog niet bestond en de Ypkemeulestraat ( destijds Heusinkveldweg) nog een zandpad was - waarschijnlijk ergens tussen 1850 en 1900. Wel duidelijk in ieder geval is, dat in 1922 vergunning is verleend voor het bouwen van een dwarshuis ("dweshoes") op de plek van de voormalige niendeur waardoor de voorzijde aan de huidige Frederikastraat kwam te liggen. Hiervoor bevond de voorzijde zich aan de huidige Ypkemeulestraat.

De verdieping van de woonboerderij is volledig in gebruik bij nummer 108 terwijl de begane grond op dit moment is verdeeld in twee afzonderlijk bruikbare eenheden. De stijlvolle suitedeuren tussen nummer 106 en 108 zijn echter nog aanwezig waardoor - na een bijzonder kleine bouwkundige ingreep - de onderlinge bereikbaarheid volledig kan worden hersteld. Dit maakt het pand bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld inwoning of een beroep of bedrijf aan huis.

Het oude gebintwerk maar ook de gezellige open haard, het oude keukentje en andere oude elementen in combinatie met de bijzondere ligging (op korte afstand van het stadscentrum en toch een landelijke uitstraling), gebruiksmogelijkheden en een zeer royale woonoppervlakte van meer dan 300 m² en inhoud van ruim 1.100 m³ maken, dat dit pand met recht "uniek" kan worden genoemd.

Reageer op dit pand| Bel ons 053-4282444 | Deel dit object : facebooktwitter

Copyright 2016 Makelaardij Meerman